ק.ש. חתמים בינלאומיים - מלגזות

מלגזות

קצת היסטוריה – המלגזה הומצאה באמצע המאה התשע עשרה כאשר פותח רכב תעשייתי המיועד להרמה ושינוע של סחורות למרחקים קצרים.
המלגזות הראשונות יוצרו על ידי חברת רכבות בפנסילבניה ארה"ב. המלגזות בתצורתן המוכרת כיום הופיעו כבר בשנות הארבעים למאה העשרים.
המלגזה נועדה להרמה של מטענים מלמטה.
לצורך כך היא מצוידת בזרועות הנעות מעלה מטה בצורה אנכית, זרועות אלה מכונות "שיניים". היות ומלגזות מסוגלות להרים ולשנע מטענים במשקלים של מספר טונות (בהתאם לדגם מלגזה והיעוד שלה) נדרש כי תהיה בעלת משקל עצמי גבוה ומרכז כובד נמוך.
מלגזה צריכה להיות בעלת כושר תמרון מעולה שכן הרמת המשא אינה מספקת יש גם לשנע אותו, לעיתים בתוך מחסנים, מפעלים, בתי מלאכה או אזורים צפופים אחרים, ולהניח אותו בנקודה מסוימת.

סוגי מלגזה
מלגזות כיום מגיעות במגוון דגמים לשם מתן מענה לצרכים שונים בתעשייה.
מלגזה תעשייתית – מוכרת מונעת בחשמל או באמצעות מנוע דיזל.
מלגזת חצר – מלגזה זו מיועדת לעבודה בשטח פתוח, לעיתים על קרקע לא סלולה, ובנויה בתצורה של טרקטור חקלאי הפוך דהיינו הגלגלים הגדולים בחזית דווקא והקטנים מאחור.
מלגזת שדה – מלגזה המיועדת לעבוד בתנאי שטח קשים. בנויה משתי יחידות נפרדות המחוברות ביניהן במפרק המאפשר תנועה סיבובית.
מלגזות הליכה – מלגזות כאלה מאפשרות הרמת מטען באמצעות מנוע חשמלי ושינועו באמצעות מפעיל ההולך רגלית לצד או מאחורי המלגזה.

הפעלת מלגזה
אין דמיון רב בין נהיגת רכב פרטי או מסחרי והפעלת מלגזה. נהיגה במלגזה דורשת מיומנות מיוחדת שכן ההיגוי נעשה באמצעות הגלגלים האחוריים, מרכז הכובד משתנה בהתאם למשקל המועמס ולגובה הנפתו, יש להכיר את מערכות הבקרה על תנועת המזלג, להכיר ולתרגל כללי בטיחות הייחודים ל-נהיגה במלגזה. לאור כל הנ"ל המפעיל מלגזה נדרש להיות בעל רישיון נהיגה במלגזה.
רישיון נהיגה במלגזה ניתן להוציא מגיל שמונה עשרה ומעלה, נדרש להיות בעל רישיון נהיגה דרגה אחת (רישיון נהיגת טרקטור) או רישיון נהיגה דרגה שתיים (לרכב פרטי).
תאונות בהן מעורבות מלגזות נחשבות לתאונות דרכים לכל דבר, בהתאם להגדרתן של תאונות דרכים בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הפלת"ד) התשל"ה – 1975.
לאור האמור לעיל בעליה של מלגזה חייב לדאוג לביטוח חובה ורצוי שיוסיף גם כיסוי לנפגעי צד ג'. הפעלת מלגזה ללא פוליסת ביטוח חובה תקפה הינה עבירה על חוקי התעבורה. בנוסף חלה חובה על מפעיל המלגזה לבצע פעם בשנה ריענון הדרכה.

ניתן לבטח מלגזה בביטוח מקיף ובביטוח צד שלישי. חשוב ומומלץ שהפוליסה תהיה רחבת כיסויים ותכליל את כל הסיכונים שעלולים להיגרם כתוצאה מהפעלת מלגזה.

טפסים

הצעה לביטוח ציוד מכני הנדסי

טפסים

טופס ויתור על כיסוי ביטוחי

פוליסה

פוליסה לביטוח ציוד מכני הנדסי

פוליסה

הרחבה לנזקי גוף

צריך ביטוח? השאר הודעה ואנחנו נטפל בשאר

    לא מצאתם את מה שחיפשתם?

    או שפשוט תרצו שנחזור אליכם?